Головний зміст

2014 12 31 22 17 301Прем’єр - міністр України Арсеній Яценюк прийняв рішення скласти повноваження Прем’єр-міністра України. У вівторок, 12 квітня подання буде внесено до Верховної Ради. Про це Арсеній Яценюк повідомив на Урядовому порталі.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Причини прийняття даного рішення Арсеній Яценюк пояснив так: «Моє рішення продиктоване кількома причинами. Політична криза в державі розв’язана штучно. Бажання змінити одну особу засліпило політиків і паралізувало їхню волю до реальних змін.
 
Процес зміни Уряду перетворився на бездумний біг на місці. Автори кризи стали заручниками обставин і зробили заручниками всіх нас – Уряд, суспільство, державу.
 
Усупереч обставинам, попри абсурд становища та беззмістовність звинувачень, я запропонував план виходу з кризи. Казав країні, Президенту і Парламенту: не тримаюся за посаду. Керівництво Урядом – це тягар. Це - інструмент, а не привілей.
 
Не можна допустити одного – дестабілізації виконавчої влади під час війни. Така перспектива неминуча, якщо після відставки не буде негайно обрано новий Уряд України.
 
Розв’язання ситуації нарешті стало досяжним. У Парламенті відновлюється коаліційна більшість. Нова угода ґрунтується на цілях і засадах програми нашого Кабінету Міністрів.
 
Парламентська фракція Блоку Петра Порошенка висунула на посаду Глави Уряду ВолодимираГройсмана.»