Головний зміст

168474Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк під час засідання Ради суддів України восьмого квітня інформував членів Ради, що судді із зони АТО, які були прикріплені до Слов'янського і Рубіжанського судів, належні їм виплати отримають до кінця квітня цього року.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Суддям, які були прикріпленні до Слов'янського і Рубіжанського судів, відповідно до рішення Ради суддів України і наказів Голів цих судів, посадові оклади вже виплачені за два і три місяці цього року. Борг, який залишився з минулого року, буде виплачено у квітні", - сказав Зеновій Холоднюк.
 
Нагадаємо, що проблема з 77 суддями із зони АТО і Криму, які не були переведені в інші суди, виникла у 2015 році після того, як у них закінчився строк прикріплення до Слов'янського та Рубіжанського судів. Оскільки, Верховна Рада України не спромоглася розглянути питання цих суддів, Рада суддів України взяла його вирішення на себе і, на засіданні четвертого лютого, продовжила строк прикріплення суддів із зони АТО на невизначений термін, або ж до врегулювання даного питання на законодавчому рівні.
 
Таке рішення Ради суддів України дозволило вирішити питання з виплатою суддям грошового утримання.