Головний зміст

nabu logoСпівробітники Управління спеціальних операцій Національного антикорупційного бюро України перейняли досвід колег зі Служби федеральних маршалів США щодо захисту свідків у кримінальних корупційних провадженнях. У рамках дводенного семінару, що тривав протягом 11-12 квітня, федеральні маршали США також провели тренінги щодо забезпечення безпеки окремих категорій осіб.
 
 
 
 
 
 
У заході взяли участь представники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Міністерства юстиції України, Міністерства закордонних справ України, Відділу правоохоронних питань Посольства США, Офісу закордонного розвитку прокуратури Департаменту юстиції США і Корпусу оперативно-раптової дії Національної поліції (КОРД).
 
Сторони обговорили правові рамки діяльності програми захисту свідків в Україні, а також розглянули можливості співпраці НАБУ, САП та КОРД у напрямку захисту свідків у антикорупційних провадженнях.
 
Нагадуємо, що в Україні захист свідків відбувається на підставі закону «Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві».