Головний зміст

34 tnКерівники органів державної служби мають право встановлювати державним службовцям додаткові стимулюючі виплати - надбавки за інтенсивність праці та за виконання особливо важливої роботи. Це передбачено положенням про застосування стимулюючих виплат державним службовцям, яке затверджено постановою Кабміну від 6 квітня 2016 року.
 
 
 
 
 
 
 
 
Відповідна постанова набирає чинності одночасно з Законом «Про державну службу» - з 1 травня 2016 р.
 
Надбавка за інтенсивність праці та надбавку за виконання особливо важливої роботи встановлюються державним службовцям у відсотках до посадового окладу.
 
Надбавка за інтенсивність праці встановлюється державним службовцям з урахуванням наступних критеріїв: якість і складність підготовлених документів; терміновість виконання завдань, обробки і підготовки документів; ініціативність у роботі.
 
У свою чергу надбавка за виконання особливо важливої роботи встановлюється державним службовцям з урахуванням наступних критеріїв: виконання завдань і функцій щодо реалізації пріоритетних напрямів державної політики, участь у розробці проектів нормативно-правових актів, проведення експертизи таких актів; виконання роботи, що вимагає від працівника особливої організаційно-виконавчої компетентності та відповідальності, результатом якої є підвищення ефективності управління.
 
У разі несвоєчасного виконання завдань, погіршення якості роботи і порушення трудової дисципліни надбавки скасовуються або їх розмір зменшується.
 
Джерело: Я и Закон