Головний зміст

1 013 квітня 2016 року в Американській ТПП в Україні відбулося засідання круглого столу на тему Електронне врядування як складова фінансової ефективності держави. Захід відвідали і представники прес-служби Київського районного суду м. Одеси.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Модераторами круглого столу були: Ольга Белякова, партнер CMS Cameron Mc Kenna та Христина Венгриняк, головний редактор «Юридичної газети».
 
Дискусію розпочала Крістіна Гуцалова координатор ProZorro, проектний менеджер реформи держзакупівель при Національній Раді Реформ, яка виступила з доповіддю на тему: «Система електронних закупівель ProZorro:як зекономити державі 1 млрд грн за рік».
 
Спікер розповіла про історію, цілі та перспективи запровадження електронного врядування. «Сьогодні електронізація є необхідною та пріоритетної. Найголовнішою ознакою ProZorro є те,що все є повністю відкритим. Данна система є перспективною та пріоритетною для розвитку, оскільки це дає можливість для боротьби з корупцією та поповнення бюджету »,- відзначила спікер.
 
Про тенденцію тінізації національної економіки розповіла Тетяна Воляр , директор ІТ- компанії «QB-Tehnology»
 
«Для запровадження ефективного розвитку електронизації необхідно запровадження єдиного центрального органу»,- зазначив Артем Афян, адвокат, керуючий партнер Juscutum.
 
Обмініючись досвідом, спікери визначились з основними проблеми та перешкодами запровадження електронного врядування.