Головний зміст

ponyattya elementi ta oznaki skladu zlochinu harakteristika elementv skladu zlochinu 551Верховній Раді України пропонують передбачити в законодавстві України норму, відповідно до якої судовий збір не справляється за подання заяви про встановлення факту народження або смерті особи на тимчасово окупованій території України.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Відповідну пропозицію містить проект Закону від 12.04.2016 №4394 "Про внесення змін до Закону України "Про судовий збір" (щодо уточнення переліку процесуальних документів, за подання яких судовий збір не справляється)", автором якого є народний депутат Євгеній Мураєв.
 
На думку автора законодавчої ініціативи, прийняття даних змін забезпечить право осіб, у яких народилися діти або померли близькі чи родичі на тимчасово окупованій території України на безперешкодний доступ до суду для встановлення відповідного факту народження або смерті особи на зазначеній території, забезпечить відновлення нерівного становища в їх правах, гарантованих Конституцією України, Конвенцією з прав людини і основоположних свобод.
 
Також, нагадаємо, що Парламенту пропонують внести зміни до Закону про судовий збір в частині доповнення переліку суб'єктів, які звільняються від сплати судового збору. Мова йде про ветеранів війни, споживачів та постраждалих від органів, що здійснюють ОРД. Детальніше про це читайте тут.