Головний зміст

likvidacЗгідно з рішенням Вищої ради юстиції від 9 червня 2015 року № 3/0/15-15 члена Вищої ради юстиції Шокіна Віктора Миколайовича введено до складу дисциплінарної секції, а члена Вищої ради юстиції Мірошниченка Анатолія Миколайовича – до складу секції з питань призначення суддів на посади та звільнення їх з посад. Про це повідомили на офіційному сайті ВРЮ.
 
 
 
 
 
 
 
Пунктом 9 частини першої статті 18 Закону України «Про Вищу раду юстиції» передбачено, що повноваження члена Вищої ради юстиції припиняються у разі звільнення з посади, із зайняттям якої він входить до складу Вищої ради юстиції.
 
Указом Президента України від 3 квітня 2016 року № 124/2016 Шокіна В.М. звільнено з посади Генерального прокурора України.
 
Водночас член Вищої ради юстиції Мірошниченко А.М. виявив бажання ввійти до складу дисциплінарної секції Вищої ради юстиції.
 
Враховуючи зазначені вище обставини, Вища рада юстиції ухвалила вивести зі складу дисциплінарної секції ВРЮ Шокіна В.М., а члена ВРЮ Мірошниченка А.М. вивести зі складу секції з питань призначення суддів на посади та звільнення їх з посад і ввести його до складу дисциплінарної секції та доручити Мірошниченку А.М. завершити проведення перевірок за матеріалами, що були розподілені йому як члену секції Вищої ради юстиції з питань призначення суддів на посади та звільнення їх з посад.