Головний зміст

nabu logoБлизько 120 кримінальних проваджень, 9 справ у суді щодо 12 фігурантів, 25 повідомлень про підозру та понад 220 мільйонів гривень арештованих коштів – такі дані результатів роботи Національного антикорупційного бюро України за рік опубліковано на офіційному сайті відомства.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Лише за чотири місяці розслідувань (відомості про перші провадження внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 4 грудня 2015 року) вдалося викрити на отриманні неправомірної вигоди 6 суддів, кількох працівників державних структур та вперше в історії незалежної України порушити кримінальне провадження за статтею щодо втручання у діяльність державного діяча (ст.344 Кримінального кодексу України).
 
За перші 8 місяців з моменту створення НАБУ ми досягли того, що аналогічні органи в інших країнах встигали зробити за 3-5 років: команду сформовано біль ніж на 60%, проведено навчання детективів і аналітиків, сформовано оперативно-технічне управління та Управління спеціальних операцій, отримано доступ до понад 100 відкритих та закритих баз даних.
 
Окрім центрального управління Бюро створені та формуються перші два територіальні управління – Львівське та Одеське». - повідомили а НАБУ.