Головний зміст

c25c42c05a9a36fefcd1f3b56c594bb517 квітня 2016 року минуло два роки після ухвалення закону про суспільне мовлення. Про те, що вже зроблено і що треба зробити для реалізації цього закону, говорили представники органів влади і експерти під час прес-конференції в УНІАН.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Створення суспільного мовлення - надзвичайно важлива і непроста реформа. Це довга дорога, але робота виконана вже колосальна, і головна роль у цьому належить Держкомтелерадіо, який визначено Кабінетом Міністрів відповідальним за реформування державного мовлення в суспільне», - сказав директор Інститут медіа права Тарас Шевченко.
 
Перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак повідомив присутніх про стан справ щодо реформування обласних державних телерадіокомпаній. «Вже навіть скептики зрозуміли, що реформу не зупинити і вороття назад не буде, - зазначив Богдан Червак. – Але реформа буде чогось варта тоді, коли з’явиться якісно нове телерадіомовлення, яке буде відповідати суспільним запитам. Отже головною темою дискусій тепер має стати контент майбутньої НСТУ - український за змістом, формою і духом».
 
За словами генерального директора Національної телекомпанії України Зураба Аласанії у листопаді 2016 року очікується підписання статуту суспільного мовника. Це буде перший крок до створення юридичної особи ПАТ НСТУ.
 
Участь у прес-конференції також взяли голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, член наглядової ради НСТУ, медіа експерт ГО «Телекритика» Світлана Остапа.