Головний зміст

00415264 n1Голова Ради суддів України вважає, що суддям не вистачає внутрішньої незалежності. "Наляканий суддя не може бути незалежним", зауважила Валентина Сімоненко.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Про це очільниця РСУ заявила під час виступу на Харківському регіональному форумі.
 
У зв'язку з цим В.Сімоненко відзначила, що за останні два роки з боку громадскості відбувся сплеск тиску на суддів. Саме через негативне ставлення громадскості судді пишуть відводи у резонансних справах, а досвідчені правники йдуть з суддівського корпусу, вважає голова РСУ.
 
"Хай прийдуть ті, хто не буде боятися", - закликає В.Сімоненко, яка очікує "омолодження" 70% суддівського корпусу найближчим часом.
 
Під час свого виступу В.Сімоненко також відзначила, що одним з основних напрямків роботи Ради суддів України стане контроль за організацією роботи судів. Відзначається, що РСУ вже погодила коментар до кодексу суддівської етики, згідно з яким суддя повинен бути обізнаний про статки свої та своїх близьких. Окрім самого кодексу та коментарю до нього голова РСУ радить суддям памятати про положення про врегулювання конфлікту інтересів.