Головний зміст

IMG 4909 2Сьогодні, Джим Баттері, адвокат з Каліфорнії (США) разом зі своєю дружиною Джанін Баттері відвідали Київський районний суд м. Одеси.

 

 

 

 

 

 

 

Голова суду Сергій Чванкін розповів гостям про судову систему України. Більш детально зупинився на розповіді про Київський районний суд м. Одеси:

IMG 4784 1

«На першому поверсі суду діє інформаційний центр, в якому громадяни за лічені хвилини отримують інформацію, яка їх цікавить. На прийомі позовних заяв працюють три працівники, щоб встигати прийняти всіх бажаючих подати позови та при цьому не створювати черги. Для зручності громадян було розроблено візитну картку Київського районного суду м. Одеси, на якій є вся необхідна інформація про суд. В суді працює «електронний суд», громадяни особисто можуть знайти справу, яка їх цікавить, дізнатись розміри судового збору та зайти на офіційний сайт суду. Також в суді працює безкоштовний Wi-fi для громадян.

IMG 4760 1

З метою висвітлення роботи суду у ЗМІ та відновлення довіри громадян до судової влади, Київський районний суд м. Одеси активно взаємодіє зі ЗМІ. В різних інтернет - виданнях майже щодня опубліковуються статті Київського районного суду м. Одеси, стосовно справ, розглянутих судом, які мають суспільний резонанс. В Київському районному суді Одеси служба судових розпорядників, що має повноцінний штат вісім судових розпорядників. В Київському районному суді міста Одеси стало гарною традицією проведення для студентів вузів та учнів шкіл щонеділі «День відкритих дверей». Проведення такого заходу впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до судової системи», - розповів голова суду Сергій Чванкін.

IMG 4804 1

Джим Баттері розповів про свою адвокатську діяльність в Каліфорнії : « Я 43 роки працюю адвокатом у цивільних справах. Справи в судах Каліфорнії розглядаються відносно швидко, оскільки за це держава доплачує суду винагороду. Скарги на суддів розглядає Комісія, яка створена в 1990 році на прохання самих суддів. В Каліфорнії адвокат заробляє близько 40-150 тис. доларів США на рік, окружний суддя близько 150 тис. доларів США на рік, федеральний суддя близько 200 тис. доларів США на рік. Нажаль корупція в судах США існує, але в рідких випадках. Мені дуже сподобався ваш суд, я хочу побажати всім судам України бути відкритими для суспільства».

IMG 4909 1

Голова суду Сергій Чванкін подякував гостям за візит та пообіцяв і надалі роботи все можливе, задля відновлення довіри громадян до судової системи.

 

  • IMG_4760
  • IMG_4784
  • IMG_4793
  • IMG_4801
  • IMG_4804