Головний зміст

120025Голова Ради суддів України проінформувала представників канадського Проекту підтримки судової реформи (SJRP) про зміни до Конституції України у частині правосуддя та хід судової реформи загалом. Валентина Сімоненко висловила занепокоєння, що в результаті нинішньої судової реформи, за інформацією, яка надходить в Раду, готові звільнитися майже три тисячі суддів.
 
 
 
 
 
 
"Якщо взяти до уваги, що зараз у судовій системі 40% суддів (2700 осіб) складають судді-п'ятирічки, які мають досить незначний досвід роботи, а на місце звільнених прийдуть нові судді без досвіду взагалі, то наслідки такої малодосвідченості держава переживатиме ще довго", - тому, на думку Голови, усі зміни у судовій системі мають бути виваженими і обґрунтованими.
 
"Говорити про корумпованість суддів у тих масштабах, як говорять про це політики, не має підстав"- заявила Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко . Вона зазначила, що такі висновки було зроблено за результатами оцінювання суддів, яке почалося в Україні у лютому цього року у відповідності до Закону України "Про забезпечення права на справедливий суд".