Головний зміст

87721 1Президент Петро Порошенко подякував від імені українського народу Єврокомісії за рішення, яке ще більше зближує нас з єдиною європейською родиною.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Сьогодні із Брюсселя надійшла довгоочікувана новина.  Щойно Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер поінформував мене про внесення на розгляд Ради Євросоюзу та Європейського Парламенту законодавчої пропозиції щодо  запровадження безвізового режиму для українських громадян», - зазначив Президент у своєму зверненні.
 
Петро Порошенко підкреслив, що для нього особисто «це був тривалий шлях важкої дипломатичної та внутрішньополітичної роботи».
 
«Пам’ятаю кожний крок на цьому шляху, кожне рішення, практично кожну літеру в безвізовому законодавстві. І, взагалі, ми виконали план, який містив у собі майже 140 умов. Найголовніші з яких стосуються нової ефективної системи безпеки і боротьби з корупцією. Зокрема, все антикорупційне законодавство прийняте як одна з умов скасування віз», - підкреслив Глава держави.
 
«Безвізовий режим був моїм зобов’язанням перед вами. Позначку «виконано» можна буде поставити вже за кілька місяців», - зазначив Президент.
 
Глава держави наголосив, що на шляху до цього рішення ми здійснили реформи, які змінили країну. «ЄС високо оцінює і підтримує наші реформи», - сказав Президент.
 
Петро Порошенко подякував за спільну роботу над безвізовим режимом Верховній Раді, Уряду, дипломатам і громадянському суспільству.