Головний зміст

IMG 5116 2Сьогодні Сергій Чванкін розповів колегам з Черкас про злагоджену роботу Київського районного суду м. Одеси.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
До суду завітали голова апеляційного суду Черкаської області Володимир Бабенко, суддя цього ж суду, Президент Асоціації суддів Черкаської області Оксана Карпенко, заступник керівника апарату апеляційного суду Черкаської області Людмила Бойко, начальник відділу інформаційно-документального забезпечення Юлія Баранько, голова Монастирищенського районного суду Черкаської області Микола Бурлака, Голова правління ГО «Центр соціальної адаптації» Геннадій Мельниченко.
 
IMG 5079 1
 
Голова Київського районного суду м. Одеси Сергій Чванкін детально розповів гостям про роботу суду: «На першому поверсі суду діє інформаційний центр, в якому громадяни за лічені хвилини отримують інформацію, яка їх цікавить.
 
На прийомі позовних заяв працюють три працівники, щоб встигати прийняти всіх бажаючих подати позови та при цьому не створювати черги.
 
Для зручності громадян було розроблено візитну картку Київського районного суду м. Одеси, на якій є вся необхідна інформація про суд.
 
Також в суді працює безкоштовний Wi-fi для громадян та облаштовано місця, де можна зарядити мобільні пристрої. В коридорах суду є книжні полички з художньою літературою для відвідувачів суду.
 
IMG 5222 1
 
З метою висвітлення роботи суду у ЗМІ та відновлення довіри громадян до судової влади, Київський районний суд м. Одеси активно взаємодіє зі ЗМІ. В різних інтернет - виданнях майже щодня опубліковуються статті Київського районного суду м. Одеси, стосовно справ, розглянутих судом, які мають суспільний резонанс.
 
В Київському районному суді Одеси служба судових розпорядників, що має повноцінний штат вісім судових розпорядників.
 
IMG 5056 1
 
В Київському районному суді міста Одеси стало гарною традицією проведення для студентів вузів та учнів шкіл щонеділі «День відкритих дверей». Проведення такого заходу впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до судової системи.
 
22 вересня 2015 року на базі Київського районного суду міста Одеси було запроваджено проект «Електронний суд» та «Інформаційно-платіжний термінал».
 
IMG 5153 1
 
Основний принцип проекту «Електронний суд» полягає в налагодженні процесу оперативного обміну інформацією в електронному вигляді між судовими установами, учасниками судового процесу, а також іншими державними структурами з метою забезпечення справедливого та неупередженого правосуддя в Україні.
 
Перевагами електронного суду є доступність та оперативність, рух справ по судах різних інстанцій, швидкість розгляду справ та обмін інформацією, а також економія коштів на відправку кореспонденції.
 
IMG 5143 1
 
«Інформаційно - платіжний термінал» - дозволяє громадянам платити судовий збір безпосередньо в суді . Проект « Електронний суд » дозволяє перевести величезний документообіг в електронний формат, по суті - це суд, двері якого відкриті цілодобово. У ньому немає задушливих черг і бюрократичних зволікань .»
 
Завершуючи зустріч, Сергій Чванкін розповів про створену на базі суду ГО «Асоціація слідчих суддів України», та запропонував колегам проводити спільні відеоконференції задля вирішення проблемних питань, які виникають під час розгляду справ.
 
IMG 5237 1
 
Гості подякували за теплий прийом та пообіцяли і надалі підтримувати дружні стосунки.
 
 
  • IMG_4992
  • IMG_5044
  • IMG_5056
  • IMG_5079
  • IMG_5084