Головний зміст

6200622 квітня 2016 року на засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України на підставі клопотання Генерального прокурора України прийнято рішення продовжити строк відсторонення від посади двом суддям.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Так, у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності Комісія продовжила на 1 місяць строк відсторонення:
 
Вознюка Сергія Михайловича – від посади судді та голови Бориспільського міськрайонного суду Київської області;
Оберемка Владислава Олександровича – від посади судді Макарівського районного суду Київської області.
 
Комісія прийняла рішення про повернення клопотання Генеральному прокурору України стосовно:
 
Волкової Світлани Яківни – судді Печерського районного суду міста Києва;
Горбатенко Олени Михайлівни – судді Сєвєродонецького міського суду Луганської області.
 
Розгляд клопотання про відсторонення Лисенка Владислава Вікторовича від посади судді Києво-Святошинського районного суду Київської області Комісією відкладено.
 
Клопотання судді Глухівського міськрайонного суду Сумської області Гетьманенко Алли Іванівни про скасування рішення Комісії від 01 вересня 2011 року № 2702/вп-11 про відсторонення від посади судді залишено без розгляду.
 
Довідково:
 
Суддя Лисенко В.В.
 
Судді Лисенку В.В. інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 375 Кримінального кодексу України, а саме у постановленні завідомо неправосудної постанови про притягнення особи до адміністративної відповідальності за статтею 1222 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
 
Суддя Волкова С.Я.
 
Рішенням Комісії від 02 жовтня 2015 року Волкову С.Я. було відсторонено від посади судді Печерського районного суду міста Києва строком на два місяці, а рішеннями від 30 листопада, 25 грудня 2015 року, 25 січня, 22 лютого та 22 березня 2016 строк відсторонення продовжено на один місяць.
 
Суддя Волкова С.Я обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частинами першою та другою статті 375 Кримінального кодексу України, а саме у постановленні завідомо неправосудних рішень у кримінальних справах.
 
Суддя Оберемко В.О.
 
Рішенням Комісії від 02 вересня 2015 року суддю Оберемка В.О. відсторонено від посади судді Макарівського районного суду Київської області на два місяці, рішеннями Комісії від 02 листопада, 30 листопада, 25 грудня 2015 року, 25 січня, 22 лютого та 22 березня 2016 року строк відсторонення продовжено на один місяць.
 
Суддя Оберемко В.О. підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 345, частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України, – погроза вбивством стосовно працівника правоохоронного органу, грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося винятковим цинізмом.
 
Суддя Вознюк С.М.
 
Рішенням Комісії від 02 вересня 2015 року суддю Вознюка С.М. відсторонено від посади строком на два місяці, а рішеннями від 02 листопада, 30 листопада, 25 грудня 2015 року, 25 січня, 22 лютого та 22 березня 2016 року строк відсторонення продовжено на один місяць.
 
Суддя Вознюк С.М. обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 375 Кримінального кодексу України, а саме у постановленні завідомо неправосудної ухвали, якою звільнив засудженого за вчинення злочинів, один з яких є тяжким, від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі за станом здоров’я.
 
Суддя Горбатенко О.М.
 
Рішенням Комісії від 25 грудня 2015 року суддю Горбатенко О.М. відсторонено від посади судді Сєвєродонецького міського суду Луганської області на два місяці, а рішеннями Комісії від 25 лютого та 22 березня 2016 року строк відсторонення продовжено на один місяць.
 
Суддя Горбатенко О.М. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, а саме в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб неправомірної вигоди у значному розмірі для себе та третьої особи за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, та в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.