Головний зміст

meeting 4Сьогодні, 22 квітня 2016 року, Рада адвокатів Одеської області спільно із Факультетом адвокатури НУ «Одеська юридична академія» та Комітетом захисту професійних прав адвокатів та реалізації гарантій адвокатської діяльності Ради адвокатів Одеської області провели семінар з підвищення кваліфікації для адвокатів.
 
 
 
 
 
 
 
 
В заході взяли участь і судді Київського районного суду м.Одеси Володимир Петренко та Геннадій Войтов.
 
Відкрив семінар Андрій Костін - заступник голови Ради адвокатів Одеської області, який виступив модератором семінару.
 
IMG 8121
 
Тема заходу стосувалася зокрема проблемних питань застосування відеозйомки в судовому процесі. Основні проблемні аспекти в рамках даної теми висвітлив у своїй доповіді адвокат Денис Пономаренко.
 
Доповідачами по темі «Проблемні питання відеофіксації судового процесу під час розгляду кримінальних і цивільних справ» стали судді Малиновського районного суду м. Одеси Сергій Черевко та Ігор Бобуйок.
 
IMG 8122
 
Стосовно практики застосування права на проведення фотозйомки, відео- та аудіо запису судового засідання в контексті Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд» висловився адвокат Богдан Єгоров.
 
Під час семінару були надані відповіді на наступні питання:
 
- Що робити, коли суддя вимагає надання документів/службових посвідчень від осіб, що проводять/намагаються провести відео/фото зйомку?
- Як діяти, якщо суддя забороняє робити відео/фото зйомку(при відсутності ухвали про проведення закритого суд засідання)?
- Якщо суддя ставить на обговорення сторін й сторони заперечують проти проведення відео зйомки?
- Які дії учасників процесу, якщо суддя дозволяє, але обмежує (ставить певні вимоги до) проведення відео/фото зйомки?
 
IMG 8123
 
Інформація про повний зміст дискусії з’явиться на сайті Київського районного суду м.Одеси.