Головний зміст

7a60bd7c71a55d14f48a013a4ddfa7dc 1439569470 slider largeПрезидент Петро Порошенко зазначає, що оптимістично налаштований у вирішенні питання з прийняттям необхідного законодавства та затвердженням нового Генерального прокурора України.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Парламент знайшов в собі сили сформував коаліцію, сформував новий Уряд. Так само, я переконаний, що парламент має знайти в собі сили об'єднатися, прийняти необхідні закони, обрати нового Генерального прокурора", - сказав Глава держави в інтерв'ю українським телеканалам висловивши думку, що це має відбутися на першому пленарному тижні.
 
Президент також підкреслив, що парламент має прийняти рішення і внести зміни до законодавства, які дозволять "новим, свіжим, чесним людям прийти до системи прокуратури".
 
За словами Глави держави, вже зроблено дуже багато - величезна кількість функцій була забрана у прокуратури. "Боротьбою з корупцією прокуратура більше не займається. Всім відомо, що ці функції відійшли до спеціалізованої антикорупційної прокуратури", - зазначив Президент, нагадавши, що призначення до цього органу відбувалося прозоро і за участю громадських організацій. Прийнято закон про Державне бюро розслідувань, що означає, що прокуратура не виконуватиме більше функції слідства.
 
"Системні нові зміни, нові люди мають сприяти відновленню справедливості в Україні. Ключову роль в цьому також будуть мати прийняття конституційних змін, поданих мною, які нарешті дозволять оновити судову систему", - підкреслив Петро Порошенко.
 
Президент наголосив на важливості прийняття цього рішення парламентом, що дозволить перезавантажити судову систему, прибрати суддівську недоторканість. Всі ці кроки дозволять проводити ефективну боротьбу із корупцією в судах. І нарешті домогтися того, щоб і антикорупційні розслідування, і розслідування проти посадовців колишньої влади, в тому числі і колишніх керівників країни, і посадовців, які вчиняли знущання над майданівцями - отримали судові вироки в оновленій судовій системи.
 
"Переконаний в тому, що здорові сили в українському парламенті зможуть це зробити", - сказав Глава держави.
 
Президент також наголосив на необхідності забезпечення прозорого принципу комплектації Генпрокуратури. "Ми говоримо не про людей, а про нову систему", - зазначив Глава держави, додавши, що серед кроків з оновлення системи та підвищення ефективності кроків у боротьбі зі злочинністю, мають бути і рішення про підвищення заробітної плати співробітникам прокуратури, "інакше все буде марно".