Головний зміст

55a25ea2075e6 c0c608dd8f184470d29c7e1514bf9b52Голова Парламенту Андрій Парубій ввжає, що закон, який знімає обмеження для посади Генпрокурора, має бути ухвалений, і він є правильним.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Андрій Парубій наголосив, що зняття цієї норми відбувалось у відповідності до загальної концепції підбору кадрів: «Щоб ми могли активних, дієвих людей, навіть з АТО, залучати до управління, особливо до правоохоронних органів». що «закон, який передбачає, що Генпрокурором може бути людина, яка має вищу освіту і не обов’язково юридичну, не є таким, що ухвалюється під одну особу». Він нагадав, що кілька тижнів тому згідно з вимогами Європейського Союзу, парламент ухвалив зміни до Закону «Про прокуратуру», якими було знято норму щодо необхідності п’ятирічного прокурорського стажу для того, аби стати членом спеціалізованої антикорупційної прокуратури.
 
Торкаючись питання кандидатури на посаду Генерального прокурора, Голова Парламенту зазначив, що він «особисто підтримає Юрія Луценка, коли буде стояти питання у Верховній Раді».
 
«Юрій Віталійович пройшов і Майдан, і Революцію гідності. Він на собі відчув весь каток цієї каральної системи, перебуваючи за гратами, - сказав А.Парубій. - Він один з тих, хто дуже глибоко розуміє процеси, які відбуваються у прокуратурі, як ця система діє і як може знищувати людей. Мій голос буде за нього, бо я переконаний, що він зможе зсередини розірвати цю закостенілу систему».