Головний зміст

Верховна радаКомітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо провадження у справах про адміністративні правопорушення у прикордонній сфері». Про це сьогодні, 25 квітня, повідомляє прес-служба парламенту.
 
 
 
 
 
 
 
Законопроектом №4114 пропонується підвищити розмір штрафів у прикордонній сфері і розширити перелік суб'єктів, уповноважених від імені органів Державної прикордонної служби України розглядати справи про адміністративні правопорушення і накладати адміністративні стягнення. Відповідні зміни передбачається внести до ст 18510, 203, 204-1, 204-2, 222-1, 255 і 258 Кодексу України про адміністративні порушення, а також ст. 20 Закону «Про Державну прикордонну службу України», зокрема, пропонується привести п. 34 ст. 20 Закону відповідно до п. 5 ст. 19 Закону.
 
Законопроектом також пропонується внести зміни до Закону «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» і визначити територіальну підсудність справ про адміністративні правопорушення, підсудних місцевим (районним, міським, районним у містах, міським) судам, розташованим на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, - місцевим загальним судам за місцем виявлення адміністративного правопорушення.
 
Члени Комітету підтримали законопроект, прийняття якого дозволить ефективно протидіяти адміністративним правопорушенням на державному кордоні України, контрольованих прикордонних районах, а також в контрольних пунктах в'їзду-виїзду в / з тимчасово окупованої території України.