Головний зміст

2795958402643 lКомітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гарантій трудових прав осіб, які займали виборні посади в органах місцевого самоврядування, у зв'язку із проходженням ними військової служби".
 
 
 
 
 
 
 
 
Законопроектом №3464 пропонується встановити, що на осіб, які займали виборні посади в органах місцевого самоврядування і були призвані на військову службу, а строк повноважень яких закінчився в період проходження військової служби, не будуть поширюватися гарантії, що стосуються збереження місця роботи та посади.
 
У цьому зв'язку передбачається статтю 119 Кодексу законів про працю України доповнити новою частиною. При цьому одночасно пропонується внести зміни до статті 33 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад" щодо надання попередньої роботи (посади) або компенсаційних виплат колишнім депутатам місцевих рад, які працювали у радах на постійній основі та були призвані на військову службу, на час після їх демобілізації.
 
Члени Комітету підтримали законопроект, прийняття якого дозволить уникнути неоднакового застосування законодавства органами місцевого самоврядування щодо гарантій збереження місця роботи для працівників, які працювали на виборних посадах в органах місцевого самоврядування і були призвані на військову службу, однак строк їх повноважень на цих посадах закінчився в період проходження військової служби.