Головний зміст

Finance GaluziСьогодні на розгляд Комітету ВРУ надано для ознайомлення Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну службу" щодо скасування пенсійних привілеїв.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ініціатором законопроекту виступив народний депутат Шухевич Юрій-Богдан Романович.
 
Законопроект має на меті скасувати для державних службовців привілеї у пенсійному забезпеченні, існування яких, на думку депутата, суперечить положенню частини другої статті 24 Конституції України.
 
У законопроекті передбачено проведення виплати грошової допомоги у розмірі десяти місячних пенсій у разі виходу на пенсію державних службовців, які станом на 1 травня 2016 року займали посади державної служби та мали не менш як 10 років стажу на посадах, віднесених до відповідних категорій посад державних службовців.
 
У законопроекті також передбачено проведення виплати грошової допомоги у розмірі десяти місячних пенсій у разі виходу на пенсію державних службовців, які станом на 1 травня 2016 року мали не менш як 20 років стажу на посадах, віднесених до відповідних категорій посад державної служби.
 
Народний депутат вважає, що прийняття зазначеного законопроекту матиме надзвичайно важливе значення, оскільки будуть не лише скасовані привілеї в пенсійному забезпеченні державних службовців, а й буде скасований ганебний поділ українських громадян на привілейованих та звичайних пенсіонерів.
 
Прийняття зазначеного законопроекту сприятиме тому, що ті державні службовці, від яких залежить розробка і ухвалення нормативно-правових актів у сфері пенсійного забезпечення, почнуть нарешті розробляти та ухвалювати такі нормативно-правові акти, в яких будуть закладені єдині справедливі принципи обчислення пенсії для усіх без винятку українських громадян.