Головний зміст

ponyattya elementi ta oznaki skladu zlochinu harakteristika elementv skladu zlochinu 551Всі державні органи та установи, які надають послуги громадянам, повинні провести децентралізацію і передати право виконувати ці функції на місця. Таку заяву в ході робочого візиту в Волинській області зробив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє прес-служба відомства.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Передача повноважень Міністерства юстиції повинна стати історією успіху для інших відомств, які також повинні проводити децентралізацію і не боятися передавати повноваження місцевим органам влади. Місцеві органи влади здатні якісно надавати ті послуги, які раніше неякісно надавали чиновники », - зазначив глава Мін'юсту.
 
За його словами, Міністерство юстиції, як перший державний орган, який відмовився від частини своїх функцій і передав їх на місця, готове поділитися своїм досвідом у проведенні процесів децентралізації. На переконання П. Петренко, перш за все, це повинно стосуватися органів, що займаються питаннями реєстрації землі.
 
«Думаю, що наступною має бути децентралізація земельних відносин, адже зараз вони досить закритими і бюрократичними. Українці, які хочуть отримати землю, вимагають максимального спрощення і децентралізації в цій сфері», - зазначив міністр юстиції.
 
Він також підкреслив: завдяки принципу екстериторіальності органи місцевої влади, які взяли на себе функції Мін'юсту, можуть надавати послуги і громадянам сусідніх регіонів і отримувати за це гроші. «Це також конкуренція між місцевими громадами. Такою була філософія законів і вона зараз себе виправдає, адже ті міста, які є найбільш мотивованими, вони будуть задавати тон для інших колег», - зазначив Павло Петренко.
 
У той же час він заявив, що в даний час можна з упевненістю говорити про розвінчання міфу, що місцеві громади не будуть в змозі впоратися з поставленими перед ними завданнями. На прикладі Луцька можна з упевненістю сказати: якість послуг вище, ніж була раніше в системі органів юстиції, підкреслив міністр і додав: «Ми прийняли правильне рішення. Місцева громада здатна вирішити свої проблеми».