Головний зміст

34 tnУряд визначив порядок прийому на роботу та формування фонду оплати праці працівників патронатних служб в державних органах.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Про це відомо з постанови Кабінету Міністрів України від 20 квітня 2016 року.
 
Так, ним встановлено, що працівник патронатної служби приймається на роботу до відповідного держоргану по строковому трудовому договору, за основним місцем роботи або за сумісництвом, або на громадських засадах.
 
Персональний підбір кандидатур на посади працівників патронатної служби, організацію їх роботи та розподіл місячного фонду оплати праці здійснює особисто керівник державного органу, при якому створена патронатна служба.
 
«Він самостійно визначає чисельність працівників служби, її структуру, конкретний розмір місячної заробітної плати в залежності від займаної посади, складності і відповідальності виконуваної роботи, а також надає матеріальну допомогу для оздоровлення при наданні щорічної відпустки», - йдеться в постанові.
 
Загальний фонд оплати праці працівників патронатної служби відповідного керівника держоргану з помісячним розподілом встановлюється щороку під час складання штатного розкладу цього органу, виходячи з двох місячних фондів оплати праці керівника державного органу, при якому створена патронатна служба.
 
Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про державну службу» на працівників патронатних служб не поширюється дія цього Закону.
 
Ця постанова набирає чинності одночасно із Законом України від 10 грудня 2015 року №889-VIII «Про державну службу».