Головний зміст

IMG 5438 2Сьогодні у Київському районному суді м.Одеси пройшло навчання для прес-секретарів судів на тему «Інформаційна відкритість судів: взаємодія із ЗМІ».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Відкривши захід, голова Київського районного суду м.Одеси Сергій Чванкін зазначив, що успішна діяльність прес-служби має стати приорітетним завданням для всіх судів України. « Враховуючи те, що зараз у ЗМІ необ’єктивно висвітлюється діяльність судів, саме налагоджена робота прес-служби суду дозволить повідомляти точну і достовірну інформацію про події, до яких прикута увага громадськості»,- наголосив Сергій Чванкін.
 
Захід відвідали 30 прес-секретарів з Одеської, Херсонської та Миколаївської областей.
 
IMG 5340 1
 
Організатором тренінгу виступив інформаційно-юридичний сайт «Я і Закон» за підтримки Київського районного суду м.Одеси.
 
IMG 5392 1
 
IMG 5369 1
 
Семінар проводили тренери-журналісти Юлія Нікандрова, Олександра Литвинова та Оксана Бутук.
 
IMG 5321 1
 
Юлія Нікандрова розповіла слухачам про функції, обов’язки, можливості та права прес-секретарів.
 
IMG 5508 1
 
Окресливши основні моменти взаємодії прес-секратаря суду із ЗМІ, Юлія навела найцікавіші випадки зі своєї десятилітньої практики. Для того, щоб кожен зміг створити правильну модель спілкування з представниками ЗМІ, під час презентації особлива увага приділялася поведінці прес-секратаря суду в кризовій ситуації. Про це докладно розповіла Олександра Літвінова.
 
IMG 5349 1
 
IMG 5422 1
 
Правилами написання інформаційних матеріалів для ЗМІ (прес-релізів, прес-анонсів, коментарів, спростувань) поділилася Оксана Бутук.
 
IMG 5357 2 1
 
Увагу прес-секретарів також звернули на порядок акредитації ЗМІ під час проведення заходів в судах.
 
IMG 5342 1
 
«Основною засадою роботи прес-секретаря є співпраця з засобами масової інформації на засадах партнерства, максимального сприяння представникам ЗМІ та створення для них комфортних умов для виконання редакційних завдань» -, зазначила Юлія Нікандрова.
 
IMG 5348 1
 
IMG 5497 1
 
По завершенню заходу всі слухачі отримали сертифікати.