Головний зміст

pravovaya ekspertiza dokumentov2Нагадаємо, АССУ звернулась до всіх народних депутатів з пропозицією внесення змін до ч.2 ст.31 КПК України. Дані зміни дадуть змогу суддям пришвидшити розгляд кримінальних проваджень, що позитивно вплине на права сторін та на роботу судів України в цілому.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Суть запропонованих змін стосується можливості розгляду кримінальних проваджень в суді першої інстанції щодо злочинів, за вчинення яких передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк більше десяти років, колегіально судом у складі трьох професійних суддів - лише за клопотанням обвинуваченого.
 
27.04.2016 р. Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував Верховній Раді прийняти за основу проект Закону "Про внесення змін до статті 31 Кримінального процесуального кодексу України щодо удосконалення механізму здійснення кримінального провадження в суді першої інстанції".
 
В свою чергу народний депутат України Міщенко С.К. запевнив, що під час розгляду Верховною Радою України зазначеного законопроекту, він його підтримує.