Головний зміст

5931ea0fb0ce2b9af03b0f4c0f057f39 XLУ Генеральній прокуратурі триває перша всеукраїнська конференція працівників прокуратури.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Прокурор Генеральної прокуратури України зазначив, що, на жаль, відбуваються провокації, які направлені на заваду роботі конференції. Так в одному зі ЗМІ з’явилось повідомлення про начебто надходження делегатам смс-повідомлень із вказівкою щодо голосування за конкретних кандидатів, а також поступала інформація щодо замінування зали, в якій відбувається конференція.
 
Також у середу, 27 квітня, відбувся другий тур таємного голосування, на якому делегати конференції обрали трьох (з п’яти) членів Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.
 
Ними стали: С. Костенко, прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та державної прикордонної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Миколаївської області; Ю. Фреїшин, прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду у кримінальних провадженнях прокуратури Івано-Франківської області; Є. Кравченко, прокурор відділу нагляду за додержанням законів територіальними органами поліції при провадженні досудового розслідування та підтримання державного обвинувачення управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Вінницької області
 
Нагадаємо, що до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів входять 11 членів: 5 прокурорів, 3 представника Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, 2 науковця і 1 адвокат. Головними завданнями КДК є дисциплінарні провадження стосовно прокурорів, добір кандидатів на посаду прокурора вперше та переведення прокурорів між різними органами прокуратури.
 
У свою чергу, прокурор Генеральної прокуратури України В. Куценко під час брифінгу повідомив, що наразі відбувається третій тур таємного голосування, на якому буде дообрано ще 2 членів КДК.