Головний зміст

2d45800ec9e2ec41d69cadcdb9aa4db5Для компенсації підвищення тарифів для населення Уряд посилить соціальний захист своїх громадян.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
У зв'язку з рішенням щодо прискорення підвищення енергетичних тарифів, що було ухвалено Кабінетом Міністрів на засіданні 27 квітня, Уряд також прийняв рішення щодо підвищення соціальних стандартів більше, ніж передбачено чинним Законом про державний бюджет на 2016 рік. Згідно з ухваленим Кабміном проектом Закону, 1 грудня 2016 року заплановане підвищення соціальних стандартів становитиме 10% (а не 6%, як передбачається чинним Законом про держбюджет).
 
Видатки в обсязі 6,7 млрд. грн. будуть профінансовані, головним чином, за рахунок збільшення податкових надходжень ПАТ "Укргазвидобування" у зв'язку зі збільшенням з 1 травня 2016 року закупівельної ціни природного газу. Таким чином, підвищення соціальних видатків буде збалансовано збільшенням податкових надходжень неемісійного характеру і не призведе до збільшення дефіциту державного бюджету, що заплановано на рівні 3,7% ВВП.
 
«Це дозволить збільшити соціальну підтримку громадян без створення ризиків для здоров'я державних фінансів», - прокоментував дане питання Міністр фінансів Олександр Данилюк.