Головний зміст

IMG 5577 228 квітня 2016 року учні 10Б классу одеської гімназії №6, з метою ознайомлення з роботою та діяльністю судових установ, відвідали Київський районний суд міста Одеси.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Гімназисти мали можливість на власні очі побачити структуру суду: канцелярії, архів, зали судових засідань, а також інформаційний центр, в якому громадяни отримують інформацію стосовно розгляду справ.
 
IMG 5543
 
IMG 5548
 
В залі судового засідання учні провели змістовну бесіду з суддею Київського районного суду Оленою Васильків, яка спеціалізується на розгляді цивільних та адміністративних справ. В Київському районному суді міста Одеси здійснюють правосуддя 26 суддів і кожен в середньому розглядає 1200 справ на рік. Суддя Олена Васильків розповіла про найцікавіші справи зі своєї практики, права та обов'язки сторін в цивільному процесі, а також запросила учнів відвідати судове засідання.
 
IMG 5554
 
IMG 5550 1
 
Консультант суду Вероніка Черевата змістовно описала структуру та організацію діяльності Київського районного суду. Під час екскурсії учні дізналися про особливості прийому та реєстрації позовних заяв, рух документів, які надходять до суду, а також принципи роботи системи «Електронний суд».
 
IMG 5575
 
IMG 5600
 
Голова Київського районного суду Сергій Чванкін розповів учням про особливості професіїї юриста та судді зокрема. Наводячи приклади скоєння правопорушень та відповідальності за них, Сергій Чванкін підкреслив, що майбутнє України - це молодь, яка повинна дотримуватися та поважати закони України. Окрему увагу голова суду звернув на керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного спяніння та відповідальність за вказене правопорушення.
 
IMG 5633
 
IMG 5639 1
 
На завершення заходу Сергій Чванкін запросив учнів ще неодноразово відвідати Київський районний суд міста Одеси та зауважив, що подібні заходи необхідні для ознайомлення громадськості з судовою системою, яка є відкритою для громадян.
 
IMG 5651