Головний зміст

7a60bd7c71a55d14f48a013a4ddfa7dc 1439569470 slider largeПрезидент Петро Порошенко під час зустріч з лідерами українського бізнесу та міжнародних компаній, які працюють в Україні, наголосив на важливості продовження судової реформи та внесення відповідних змін до Конституції.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Справедливість треба шукати через правду, а не через гроші», - сказав Глава держави.
 
Президент наголосив, що в межах Конституції, він робить і буде робити все від нього залежне для того, щоб забезпечити імплементацію того курсу реформ, який ним був задекларований.
 
«Я дякую за підтримку, але можу сказати одне – на сьогоднішній день не лише від мене, а від усіх нас залежить те, щоб судова реформа відбулась. Якщо вона не відбудеться – суді, які повростали у свої крісла, будуть сидіти, і їх звідти не дістанеш», - звернувся до учасників зустрічі Президент.
 
Глава держави додав, що зараз судді «скаржаться, що їм важко – не висока зарплата, скасували довічне утримання, але ніхто не йде, бо одним рішенням можна забезпечити собі заробітну платню на 10 років вперед».
 
Петро Порошенко зазначив, що два місяці назад провів нараду за участю керівника Національного антикорупційного бюро, голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Голови СБУ, Міністра внутрішніх справ, голови Вищої ради юстиції для забезпечення ретельного процесу переатестацій або тестування кожного судді, щоб це не було формальністю.
 
Водночас, Глава держави наголосив, що ключовою позицією залишається голосування за конституційну реформу. «Кожен з вас має про це говорити. Навіть, якщо хтось буде казати, що він має кращий проект, що він ставить попередні умови перед тим як приймати новий закон про судоустрій, а бо щось інше – це означає, що консервується існуючий порядок і це злочин», - підкреслив Президент.
 
Петро Порошенко закликав представників бізнесу надати свої пропозиції щодо змісту закону про судоустрій, які будуть сприяти повному перезавантаженню судової системи, до робочої групи, яка працює над судовою реформою.