Головний зміст

519Асоціація слідчих суддів України зверталась до всіх народних депутатів України, як до суб’єктів законодавчої ініціативи, з пропозицією внесення змін до ч.2 ст.293 ЦПК України (щодо обмеження можливостей зловживання процесуальними правами).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Голова депутатської фракції політичної партії «Народний фронт» М.Ю. Бурбак відповів на звернення АССУ, вказавши, що воно передано для опрацювання членам профільного Комітету Верховної Ради України.
 
Нагадаємо, 27 квітня 2016 року у ВРУ зареєстровано Проект Закону про внесення змін до частини 2 статті 293 Цивільного процесуального кодексу України (щодо обмеження можливостей зловживання процесуальними правами).
 
Ініціював внесення законопроекту до ВРУ народний депутат Купрієнко Олег Васильович.
 
Проектом Закону України пропонується передбачити, що у разі подання апеляційної скарги на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, а також повторного подання апеляційної скарги на ухвалу, що вже переглядалася в апеляційному порядку, оскарження якої перешкоджає подальшому розгляду справи, суд першої інстанції повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу, яка не підлягає оскарженню.
 
Метою прийняття даного нормативного-правового акту є обмеження можливостей зловживання сторонами цивільних справ своїми процесуальними правами та забезпечення права на судовий розгляд протягом розумного строку.
 
Дані зміни дадуть змогу суддям пришвидшити розгляд цивільних справ, що позитивно вплине на права сторін та на роботу судів України в цілому.