Головний зміст

600 kr 600x400Кабінет Міністрів України підвищив розмір виплати щорічної разової грошової допомоги до 5 травня деяким категоріям осіб. Відповідне рішення було прийнято під час позачергового засідання Уряду у п'ятницю, 29 квітня.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"У нас було передбачено, що учасники війни до свята отримають по 170 гривень. Ми вважаємо, що ми можемо збільшити цю цифру, ми знайшли резерви необхідні. Я просив би, щоби сьогодні Уряд підтримав пропозицію про те, що кожен ветеран, учасник війни отримає по 400 грн. до цих днів святкових, і відповідно сім'ї загиблих отримають 500", - заявив Прем'єр-Міністр України ВолодимирГройсман, відкриваючи засідання Уряду.
 
Так, розмір одноразової допомоги учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога збільшено зі 170 до 400 грн, а членам сімей померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге – з 465 до 500 грн.
 
"Не тільки у ці дні наші ветерани мають відчувати турботу і тепло наших сердець. Я вважаю, що наш обов'язок сьогодні підтримати і фінансово цих людей. Зрозуміло, що 170 грн, які були передбачені, це було недостатньо, тому ми знайшли резерви, і 400 грн кожен має отримати. Я вважаю, це буде наш незначний внесок в цей день", - зауважив Прем'єр-Міністр.
 
Відповідне рішення було прийнято на виконання доручення Прем'єр-Міністра України Міністерству соціальної політики України та Міністерству економічного розвитку і торгівлі України під час засідання організаційного комітету з підготовки і відзначення у 2016 році Дня пам'яті та примирення 8 травня і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 9 травня.
 
"Треба зігріти цих людей теплотою своєї душі. І кожен захід, який проводиться по усій Україні, щоб він не просто був, як організація якогось концерту, а щоб це зробити від душі, від чистого серця. І люди це відчули. Не так багато у нас залишилося ветеранів, які є нашою гордістю. Тому хотілося б, щоб у кожному куточку нашої країни це відчувалося саме нашими ветеранами", - підкреслив Володимир Гройсман.
 
Голова Уряду також закликав Міністерство внутрішніх справ, Національну поліцію, Державну службу України з надзвичайних ситуацій забезпечити заходи безпеки та належний рівень громадського порядку під час Воскресіння Христового та травневих свят.