Головний зміст

387Президент України підписав Закон № 1078-УІІІ «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» щодо особливостей використання окремих публічних коштів на території Донецької області».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Закон спрямований на забезпечення ефективного використання бюджетних коштів та державних субвенцій шляхом запровадження системи електронних закупівель товарів, робіт і послуг в Донецькій області.
 
Законом вносяться зміни до розділу IX «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі», відповідно до яких з дня набрання чинності цим Законом норми Закону України «Про публічні закупівлі» поширюються на випадки закупівель, здійснюваних місцевими державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування та військово-цивільними адміністраціями на території Донецької області.
 
Реалізація норм, запропонованих Законом, сприятиме відкритості, прозорості та підконтрольності процедур публічних закупівель в Донецькій області, зростанню рівня конкурентності процесу здійснення закупівель товарів, робіт і послуг. Впровадження Закону не потребуватиме додаткового фінансування з державного та місцевого бюджетів та дозволить більш ефективно та раціонально використовувати бюджетні кошти.
 
Місцеві державні адміністрації, органи місцевого самоврядування та військово-цивільні адміністрації Донецької області відповідальні за реалізацію цього Закону.
 
Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.
 
Закон був прийнятий Верховною Радою 12 квітня 2016 року.