Головний зміст

meeting5 травня 2016 року у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України відбулась робоча нарада за участі членів Комісії та керівництва секретаріату, на якій обговорювалось питання проведення конкурсу на зайняття вакантної посади судді у Верховному Суді України.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Як зазначив Голова Комісії Сергій Козьяков, необхідно якнайшвидше провести конкурс у Верховний Суд України, зважаючи на надзвичайну важливість роботи повного складу Верховного Суду для сталого розвитку судової системи України та  велику кількість вакансій.
 
С. Козьяков повідомив членів Комісії про вимоги до професіональних та моральних якостей суддів верховних судів в зарубіжних країнах, зокрема, в США, Великої Британії, ФРН, Польщі, Нової Зеландії та Сінгапуру.
 
Голова Комісії висловив думку про необхідність залучення до підготовки конкурсу Ради суддів України. Він також підкреслив важливість обговорення кандидатур на посади суддів Верховного Суду України в широких професійних колах асоціацій суддів, інших професійних об’єднань юристів, в тому числі за допомогою юридичних засобів масової інформації.
 
На думку С. Козьякова є принциповим залучення до здійснення організаційних заходів з підготовки конкурсу та забезпечення прозорості всіх необхідних процедур міжнародних донорів, які сприяють реформі судової системи України.
 
Члени Комісії Володимир Бутенко, Андрій Василенко, Тетяна Весельська, Анастасія Заріцька, Павло Луцюк, Сергій Прилипко, Микола Мішин, Тетяна Шилова, Станіслав Щотка і керівник секретаріату Олена Пономаренко висловили низку пропозицій щодо алгоритму проведення конкурсу.
 
Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» саме на Комісію покладено обов’язок щодо визначення порядку участі в конкурсі та умов його проведення.