Головний зміст

policeТри комісії атестуватимуть від 25 до 45 керівників кожного главку. В цілому атестацію пройдуть поліцейські 16 областей. Упродовж травня-червня атестацію планують завершити. Про це йшлося на нараді за участю керівництва Національної поліції та представників МВС сьогодні, 10 травня.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
В нараді взяли участь глава Нацполіції Хатія Деканоідзе, заступник Голови НПУ – керівник апарату Костянтин Бушуєв, а також радники міністра внутрішніх справ Володимир Філенко, Іван Стойко та Іван Варченко.
Голова Національної поліції Хатія Деканоідзе зазначила, що під час проведення атестації на кожного поліцейського керівника сформують так зване «досьє». Комісії вивчатимуть не лише інформацію стосовно кожного поліцейського, який проходить атестацію (декларації, дані з відкритих джерел), але й інформацію стосовно роботи претендента на своїй посаді. Зокрема, вивчатиметься статистика «гучних» справ у регіоні та роль кожного керівника у їхньому розкритті. 
 
«На кожну людину буде сформовано досьє. Після заслуховування, після розкриття  злочинів та інших заходів у нас вже сформується думка, як ця людина працює», – підкреслила Хатія Деканоідзе.
 
Радники глави МВС України Володимир Філенко, Іван Стойко та Іван Варченко очолять три комісії, які найближчим часом проводитимуть атестацію керівного складу поліції – заступників начальників п'яти територіальних ГУНП та їхніх структурних підрозділів. 
 
Із завтрашнього дня розпочинається атестація керівного складу поліції Чернігівщини, Черкащини, Вінниччини, Житомирщини та Херсонщині. Комісії проведуть співбесіди із 25-45 керівниками залежно від регіону.
Радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко підкреслив, що при підготовці роботи комісій вдалося уникнути особливостей першого етапу переатестації, що дозволяли колишнім співробітникам, які не пройшли переатестацію, поновлюватися через суд на своїх посадах.
 
«Я закликаю громадськість також активно брати участь у процесі переатестації та повідомляти не лише негативні факти про того чи іншого співробітника, але й реальні професійні позитивні досягнення»,відзначив Іван Варченко.
 
За словами радника міністра внутрішніх справ, принципових змін також зазнав і, власне, сам підхід до проведення тестування та інтерв’ю. 
 
«Відтепер інтерв’ю із кандидатами буде містити питання не лише на знання законодавства та загального рівня освіченості кандидатів. Нас буде цікавити мотивація співробітників та прагнення до подальшого розвитку у професії», – зазначив Іван Варченко.