Головний зміст

Liliya Grynevych
 
 
 
 
 
Про це повідомила  Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.
 
 
 
 
 
 
 
За словами Міністра, кількарічний термін дії сертифікату – це європейська практика. Лілія Гриневич пояснила, що 2015-го року в Україні була змінена методика визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання і вже другий рік поспіль запроваджено поріг «склав/не склав», як у міжнародних тестах. «Ця методика показала свою дієвість і цього року буде продовжена. Це означає, що ті, хто пройде ЗНО цього року, зможуть скористатися своїми сертифікатами у вступній кампанії 2017 року», - додала Міністр.
 
Відповідні норми будуть закладені в умовах вступу до вищих навчальних закладів на 2017 рік, які будуть затверджені і оприлюднені восени. «Поки ми продовжуємо наукову і експертну дискусію, скільки саме років буде дійсний сертифікат ЗНО, але щонайменше 2 роки – це можна сказати точно», - підкреслила Лілія Гриневич.
Міністр навела приклад того, що результати міжнародних тестів TOEFL та IELTS визнаються протягом 2 років, а GMAT – 5 років. «Вважаю це справедливим. Якщо дитина склала ЗНО, ми маємо дати їй вибір: усвідомлено прийняти рішення про вступ або відкласти його на рік».