Головний зміст

набуНаціональне антикорупційне бюро України та Центральне антикорупційне бюро Республіки Польща домовилися про тісну співпрацю, обмін інформацією та досвідом у галузі виявлення та запобігання корупції, проведення розслідувань і розкриття корупційних злочинів. Відповідний меморандум було підписано директорами відомств у Варшаві.
 
 
 
 
 
 
 
 
«Польське Антикорупційне бюро за своїми функціями найбільше схоже на НАБУ. Наші аналітики та детективи вже мали нагоду ознайомитися з досвідом своїх польських колег», – розповів директор НАБУ Артем Ситник.
 
«Підтримувати тісні відносини з антикорупційними органами інших держав дуже важливо. Адже корупційні схеми, які розслідують наші детективи, здебільшого не закінчуються в Україні», - зазначив директор НАБУ.
 
Меморандум про співпрацю передбачає обмін інформацією стосовно законодавчих норм, аналітичними висновками, результатами досліджень та іншими матеріалами щодо виявлення, розслідування та запобігання корупційним злочинам.
 
В рамках співпраці НАБУ та ЦАБ домовилися про взаємне сприяння антикорупційним заходам, реалізацію спільних навчальних програм, робочих візитів, програм стажування, конференцій і семінарів, обмін експертами,  а також відомостями про новітні науково-технічні розробки, інноваційні досягнення, комп’ютерні програми.
 
Нагадуємо, Центральне антикорупційне бюро Республіки Польща було створене у 2006 році для боротьби з корупцією у державному (органах державної влади та місцевого самоврядування) та приватному секторі. Основні завдання ЦАБ – запобігання, виявлення та протидія корупційним злочинам.