Головний зміст

94e790451a07a6b344667dae2718066e0804d304 900Кількість осіб, потенційно підслідних НАБУ збільшиться щонайменше на півтисячі чиновників. Починаючи з травня 2016 року, у зв’язку з набуттям чинності нового Закону України «Про державну службу» до переліку осіб, підслідних НАБУ, додаються голови районних державних адміністрацій, радники і помічники Президента України, Голови ВР України та Прем’єр-міністра України.
 
 
 
 
 
 
 
Таким чином, Крім того, у зв’язку із введенням нової класифікації категорій посад «А», «Б» і «В», до підслідності НАБУ належать злочини, скоєні державними службовцями категорії «А» (у попередній редакції ст. 216 КПК «державні службовці, посади яких віднесені до першої та другої категорій посад»).
 
Загальна кількість українських посадовців, потенційно підслідних НАБУ, перевищує двадцять тисяч осіб. В основному це – вищі посадові особи (від Прем’єр-міністра до мерів міст обласного значення та керівників райдержадміністрацій), керівники державних підприємств, особи вищого офіцерського складу силових структур, судді усіх рівнів, тощо.
 
Повна підслідність НАБУ викладена у ст. 216 Кримінального процесуального кодексу України.