Головний зміст

IMG 6784 2Сьогодні об 11 годині в Одеському апеляційному господарському суді розпочалася науково-практична конференція з нагоди 25-ої річниці запровадження в Україні господарського судочинства.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
На захід було запрошено і голову Київського районного суду м.Одеси Сергія Чванкіна.
 
IMG 6779 1
 
IMG 6844 1
 
Почесними гостями також були голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк, голова Вищого господарського суду України Богдан Львов, голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, ректор Національної школи суддів Микола Оніщук та член ВРЮ Вадим Беляневич.
 
IMG 6718 1
 
IMG 6804 1
 
Привітала учасників конференції голова Одеського апеляційного господарського суду Наталія Морщагіна , яка подякувала всім суддям, науковцям, представникам бізнесу та адвокатам за участь в обговоренні теми: «Виклик часу - вдосконалення господарської юрисдикції. Спеціалізація розгляду спорів – запорука якості судочинства».
 
IMG 6785 1
 
IMG 6751 1
 
Голова ВГСУ Богдан Льовов зазначив, що 25-та річниця припала на переломний момент реформування, тому останнім часом точаться дискусії стосовно існування господарської юстиції. «Спеціалізація – це не примха суддів, це відповідь на вимоги суспільства, це шлях до швидкого та якісного розгляду справ», - підсумував Богдан Львов.
 
IMG 6788 1
 
Голова ВРЮ Ігор Бенедисюк під час свого вступного слова зазначив, що необхідно вдосконалювати господарську юстиції, адже за спеціалізацією - майбутнє судової системи. «Заклики щодо звільнення всіх суддів- це не гасла народу, а окремих політиків», - наголосив Голова ВРЮ.
 
IMG 6866 1
 
IMG 6870 1
 
Представляючи наукову спільноту, Олег Подцерковний – член-кореспондент Національної академії правових наук України, зазначив, що науковці підтримують збереження спеціалізації судів, а також запровадження електронного судочинства.
 
IMG 6874 1
 
З доповідями виступили і представники бізнесу, а саме Микола Мельников- партнер міжнародної юридичної служби «Interlegal», Олег Кутателадзе- керівник юридичного відділу ТОВ «ТрансІнвестСервіс», Сергій Зайцев- керівник юридичного відділу Регіональної філії «Одеська залізниця».
 
  • IMG_6742
  • IMG_6759
  • IMG_6766
  • IMG_6768
  • IMG_6773