Головний зміст

lucenko prok«Судова система – остання перешкода на шляху боротьби з корупцією та злочинністю. Прокуратура може порушувати тисячі нових справ, але якщо їх будуть гасити за гроші в продажному і корумпованому суді, ми не просунемось до Європи ні на крок», - наголосив Генпрокурор Юрій Луценко.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Генеральний прокурор Юрій Луценко обурений рішенням Межівського районного суду Дніпропетровської області, який повторно повернув Генпрокуратурі обвинувальний акт стосовно депутата Луганської обласної ради Арсена Клінчаєва, підозрюваного в сепаратизмі.
 
 
Юрій Луценко закликав народних депутатів свідомо підійти до питання голосування за зміни до Конституції України для забезпечення правосуддя та за Закон України «Про судоустрій і статус суддів».
 
 
«Зміни до Конституції та новий закон «Про судоустрій та статус суддів» закладуть міцний фундамент для очищення судів, формування системи правосуддя у державі за новими стандартами та зроблять суд якісним, доступним, і головне – справедливим», - упевнений Генпрокурор.
 
 
Саме через зміни до Конституції України, за його словами, змінюється «модель» правосуддя у державі та створюється так званий трикутник правосуддя – суд, прокуратура та адвокатура, що функціонують відповідно до міжнародних стандартів та найкращих європейських практик.