Головний зміст

199813ewdrtjhety 300З початку цього року Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації отримала лише 700 звернень від громадян. В річному розрізі цей показник утричі менший за минулорічний, у 2015 громадяни скаржилися до органів Міністерства майже 5000 разів.
 
 
 
 
 
 
 
 
Про це сьогодні під час зустрічі з представниками Американської торгівельної палати повідомив заступник Міністра юстиції Павло Мороз.
 
«У зв’язку з реформою кількість скарг на дії державних реєстраторів значно скоротилася. Хочу зазначити, що левова частка ось цих 700 скарг стосується  роботи реєстраторів органів Міністерства юстиції, котрі були ліквідовані», -  зазначив заступник Міністра юстиції.
 
 На сьогодні Комісія задовольнила майже 100 скарг. Це не просто відмінені рішення, а порятунок активів реальних власників від зазіхань сторонніх осіб.
«Вже заблоковано доступ до реєстрів  нотаріусам, які здійснили грубі помилки при здійсненні реєстраційних дій, що згодом було відмінено», - наголосив Павло Мороз.
 
На його переконання, завдяки діяльності Комісії Мін’юст може швидко вирішити проблему з рейдерством та скоротити кількість реєстраторів, які потенційно можуть бути причетні до захоплень.