Головний зміст

347212Вчора, 2 червня 2016 року, Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков взяв участь у роботі Першого засідання Керівного комітету з виконання Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Участь у відкритті комітету взяли Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, Голова Генерального директорату програм Ради Європи Верена Тейлор, заступник Міністра закордонних справ України Сергій Кислиця.
 
Також у засіданні взяли участь представники центральних органів влади України, судової гілки влади та представники Ради Європи, які працюються над імплементацією Плану дій.
 
Говорячи про діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Сергій Козьяков поінформував учасників заходу, зокрема, щодо проміжних результатів первинного кваліфікаційного оцінювання суддів та основних процедур, що здійснюються Комісією для забезпечення реалізації своїх повноважень.
 
Також Сергій Козьяков розповів європейським колегам про останні здобутки Комісії та виклики, що постали перед Комісією у зв’язку з судовою реформою.
 
Учасники засідання подякували представникам Ради Європи за підтримку, яку вона надає Україні, та висловили сподівання на плідну співпрацю в рамках проектів Ради Європи.
 
Основними пріоритетами Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки є конституційна реформа та функціонування демократичних інститутів, судова реформа, демократичне управління, права людини та протидія економічним злочинам. План дій передбачає пакет пріоритетних заходів з адаптації українського законодавства, інститутів та практики до європейських стандартів щодо прав людини, верховенства права і демократії. Виконання Плану дій підлягає періодичному спільному моніторингу Ради Європи і органів державної влади України з метою оцінки ефективності затверджених проектів, досягнень і результатів, а також включення, за згодою сторін, інших проектів.