Головний зміст

07f76d208e5030ed1785c4a4b6e9958eВідповідно до домовленостей між політичними силами, які проголосували за конституційні зміни, Верховна Рада підтримає безстрокове обрання суддів у яких закінчився п’ятирічний строк призначення. Але лише в тому випадку, якщо відповідні подання до парламенту вже внесені.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Про це повідомив заступник голови Адміністрації Президента Олексій Філатов під час круглого столу «Судовий захист прав та інтересів учасників економічних відносин в Україні: теорія, судова практика та напрями вдосконалення», який відбувся 2 червня у Вищому господарському суді/
 
Інші призначені на п’ять років судді, після закінчення цього терміну зможуть обратись лише за результатами конкурсу. Щоправда ці обмеження можуть бути скасовані. «Якщо ми побачимо, що направлення на конкурс такої великої кількості суддів може призвести до загроз сталому функціонуванню місцевих судів, ми зможемо внести зміни. Особисто я не бачу жодної необхідності, щоб суддя який під час кваліфікаційного оцінювання підтвердив свою відповідність посаді потім брав участь у конкурсі на цю саму посаду», — зазначив О.Філатов.
 
Крім цього заступник голови Адміністрації Президента висловив переконання, що новий Верховний Суд формуватиметься на базі вищих спеціалізованих судів.
 
«Для цього доведеться взяти участь у конкурсі, але більшість, якщо не всі, зможуть його подолати», — вважає він.
 
Джерело: http://zib.com.ua/