Головний зміст

 
shlubПро це йшла мова під час засідання новоствореної робочої групи щодо концепції децентралізації в сфері державної реєстрації актів цивільного стану. Міністерство юстиції продовжує рухатися у напрямку демонополізації та європеїзації.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Павло Мороз підкреслив, що дана реформа дозволить нашим громадянам реєструвати свої відносини у максимально короткі строки. Міністерство юстиції запровадить принцип екстериторіальності, щоб цивільний стан кожен бажаючий міг зафіксувати незалежно від місця проживання. Передбачається подання заяви у електронній формі, що спростить і пришвидшить процес.
 
 
Була розглянута можливість передачі функцій реєстрації актів цивільного стану від Міністерства юстиції до органів місцевого самоврядування та нотаріусів. Головна ціль таких змін - створення здорової конкуренції між суб`єктами реєстрації та якісного покращення рівня послуг відповідно.
 
 
Впровадження даної реформи дозволить наблизити послуги до пересічного українця, скоротити черги у відділах державної реєстрації актів цивільного стану, подавати заяви через мережу Інтернет та створити можливість оплачувати послуги у режимі он-лайн.