Головний зміст

118685На засіданні Ради суддів України, яке відбулося 9 червня 2016 року, було створено робочу групу з аналізу Закону України "Про судоустрій і статус суддів".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
До складу робочої групи увійшли голови Комітетів Ради суддів України, але вона відкрита для усіх, хто бажатиме висловити свої зауваження і пропозиції до закону.
 
До цієї роботи РСУ запропонувала долучитися і представникам суддівських та правничих асоціацій.
 
Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко зауважила, що цю роботу потрібно виконати ґрунтовно і в стислі строки. "Суддівська спільнота не мала можливості, через стрімке внесення його до розгляду, детально ознайомитися із текстом закону, тому зараз ми маємо детально проаналізувати його положення і звернути увагу законодавців на ті суперечності, що закладені в окремих статтях", - зазначила Валентина Сімоненко.
 
Нагадаємо, що другого червня Верховна Рада України прийняла законопроект №4734 "Про судоустрій і статус суддів" за основу і в цілому. За нього проголосував 281 народний депутат. Цим законопроектом посилюється відповідальність суддів, регулюються підстави для притягнення їх до відповідальності, визначаються санкції, які будуть пропорційні порушенням, що здійснює суддя, обмежується суддівський імунітет виключно до функціонального, а у випадку дій, не пов'язаних з функцією здійснення правосуддя, суддя буде прирівнюватися до звичайного громадянина
 
Після прийняття закону народні депутати України проголосували за зміни до Конституції України в частині правосуддя.