Головний зміст

387Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій», прийнятий Верховною Радою 2 червня.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Глава держави наголосив, що в 2015 році владі вдалося врятувати країну від дефолту, а на початок цього року – досягти макрофінансової стабілізації економіки. «Ціною надзвичайних зусиль нам нарешті вдалося зламати негативну тенденцію щодо падіння ВВП і економіки України, яка тривала 14 кварталів», - повідомив Петро Порошенко.
 
Президент зазначив, що падіння значною мірою було спричинене агресією Росії проти України, окупацією великого промислового регіону нашої держави, демонтажем і знищенням виробництва у цьому регіоні та закриття ринку РФ для українських виробників. «Звичайно, що ці агресивні дії країни, яка на нас напала, не могли не вплинути на економічну позицію», - констатував він.
 
Однак сьогодні ситуація змінилася і є позитивна динаміка. «В першому кварталі 2016 року, вперше після 14 кварталів, ми спостерігаємо зростання економіки. Ми впевнені в тому, що ця тенденція буде продовжена і далі, бо ми маємо сьогодні й зростання прямих іноземних інвестицій, і появу інвесторів», - зауважив Петро Порошенко.
 
За словами Глави держави, всі ці фактори дають можливість забезпечити не лише життєдіяльність держави, а й скасувати фіскальне навантаження на пенсії.