Головний зміст

7a60bd7c71a55d14f48a013a4ddfa7dc 1439569470 slider largeПрезидент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», яким спрямовується понад 5 млрд грн. на субсидії для малозабезпечених громадян.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Глава держави наголосив, що ці кошти спрямовуються малозабезпеченим громадянам для того, щоб надати їм допомогу у зв’язку із приведенням тарифів до ринкового рівня. «Все підвищення держава має компенсувати малозабезпеченим громадянам. Для того, щоб не відбулося збоїв, на ці цілі виділяється додатково ще 5 мільярдів гривень», - сказав Петро Порошенко.
 
Президент підкреслив, що ще одна позиція, яка відображена у законі про Держбюджет – це збільшення соціальних стандартів в цьому році замість запланованих 6% на 10%.
 
Глава держави зауважив, що цього не достатньо і є розуміння того, що будь-яке зростання економіки має бути спрямоване на підвищення рівня життя, збільшення мінімальних зарплат та пенсій.
 
«Впевнений, що ця лінія захисту соціальних стандартів при зростанні економіки буде продовжена», - наголосив Президент.
 
Глава держави також нагадав, що вчора був підписаний Закон, який дозволить направити додатково понад 3 млрд грн. на відновлення інфраструктури звільненого Донбасу.