Головний зміст

sud reforma0ne0nado ukr 28 03 2016Міністр юстиції Павло Петренко відзначив, що вже незабаром почнеться конкурсний набір нових суддів в оновлений Верховний суд України. За ним підуть конкурси в суди апеляційного та місцевого рівня.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Ми починаємо відкриті відбори суддів в нові суди. Ми запрошуємо всіх українських юристів взяти участь у цьому відборі і забезпечити нову якість судочинства у Верховному суді. Ми повинні зробити це за 6 місяців, починаючи з вересня. Так само ми проведемо конкурси на посади в апеляційних та місцевих судах. Але саме успішний набір суддів Верховного суду для мене є головним сигналом успішності. Якщо ми будемо успішними в створенні нового Верховного суду з новими суддями, які пройдуть публічний відбір, антикорупційний моніторинг, українські громадяни побачать, що в українське правосуддя повертається законність, а в суди повертаються люди, які мають честь і гідність », - зазначив глава Мін'юсту.
 
При цьому він закликав європейських партнерів надати експертну та технічну допомогу при підготовці та проведенні конкурсів, моніторингу способу життя і стану кандидатів в судді, а також при навчанні нових суддів.