Головний зміст

7280614 червня 2016 року у м. Брюссель під головуванням Голови Комітету з правових питань Європейського Парламенту Павла Свободи відбулося слухання Комітету з правових питань Європейського Парламенту на тему: «Реформа судової влади в Україні».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
З вітальним словом до учасників засідання звернулися Комісар Європейського Союзу з питань правосуддя, прав споживачів та ґендерної рівності Вера Юрова, Посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські та Голова Комітету з питань закордонних справа Європейського Парламенту Елмар Брок.
 
Вищу кваліфікаційну комісію суддів України на засіданні представляв Голова Комісії Сергій Козьяков.
 
Сергій Козьяков розповів учасникам засідання про діяльність Комісії, що розпочала свою роботу в новому складі 9 грудня 2014 року, та її статус у світлі нових змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів».
 
Зокрема, Сергій Козьяков поінформував учасників засідання щодо перших результатів первинного кваліфікаційного оцінювання суддів, яке 17 лютого цього року розпочала Комісія.
 
Сергій Козьяков зазначив, що процедура проведення кваліфікаційного оцінювання суддів в Україні є унікальною для країн у всьому світі.
 
Також Сергій Козьяков під час заходу презентував підготовлений Комісією 17-ти хвилинний фільм англійською мовою про проведення процедури кваліфікаційного оцінювання суддів в Україні.  
 
З доповіддю від України щодо реформи судової системи та змін до Конституції України в частині правосуддя виступили заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд та заступник Глави Адміністрації Президента України Олексій Філатов.
 
Про реформу органів прокуратури розповіли Генеральний прокурор України Юрій Луценко та Міністр юстиції України Павло Петренко.