Головний зміст

article 23029Сьогодні, 15 червня 2016 року, в рамках офіційного візиту до м. Брюссель Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков та заступник Глави Адміністрації Президента України Олексій Філатов зустрілися з Керівником Департаменту двосторонніх відносин з країнами Східного партнерства Європейської служби зовнішньої діяльності Дірком Шубелем.
 
 
 
 
 
 
Також Сергій Козьяков поспілкувався з керівником підрозділу з питань міжінституційних та міжнародних зв’язків Генерального директорату з питань правосуддя і захисту прав споживачів Європейської Комісії Марком Джорна, членом Групи з питань юстиції та внутрішніх справ, членом Групи підтримки України Генерального директорату з питань правосуддя і захисту прав споживачів Європейської Комісії Катею Лензінг та спеціалістом з міжнародних зв’язків Генерального директорату з питань правосуддя і захисту прав споживачів Європейської Комісії Пером Айбольдом.
 
У ході робочих зустрічей сторони обговорили зміни до нового Закону України «Про судоустрій і статус суддів» і Конституції України в частині правосуддя та виклики у зв’язку і судовою реформою.
 
Європейські колеги високо оцінюють зміни у судовій системі України, готові надати підтримку та співпрацювати для досягнення поставлених цілей. Особливо це стосується необхідності якнайшвидшого вирішення питання проведення конкурсу на посади суддів Верховного Суду України з огляду на надзвичайну важливість роботи цієї інституції у повному складі для сталого розвитку судової системи України.