Головний зміст

15753 1 largeПротягом липня 2016 р. буде проведено первинне кваліфікаційне оцінювання суддів апеляційних судів Київського регіону, які не з’явились для проходження оцінювання чи його етапів з поважних причин та подали заяви про встановлення строків проведення щодо них первинного кваліфікаційного оцінювання.
 
 
 
 
 
 
 
 
Передбачено 3 групи по 6 - 5 суддів. Вони проходитимуть кваліфікаційне оцінювання з 5 по 29 липня.
 
Відповідне рішення, як повідомили "ЗіБ" у ВККСУ, було прийнято Вищою кваліфікаційною комісією суддів України 15 червня 2016 р. з огляду на наступні факти.
 
Так, у період з 12 квітня по 6 червня 2016 року було проведено первинне кваліфікаційне оцінювання суддів апеляційних судів Київського регіону.
 
Згідно з підпунктом 3.22.3 Порядку та методології кваліфоцінювання судді поважними причинами неявки судді для проходження кваліфікаційного оцінювання чи його етапів є тимчасова непрацездатність, наявність інших поважних причин (обставин, настання яких не залежить від волі судді і які перешкоджають участі судді у кваліфікаційному оцінюванні), що підтверджується відповідними документами.
 
У разі, якщо строки відрядження, тимчасової непрацездатності чи відпустки більші ніж визначений рішенням ВККСУ загальний строк проведення кваліфікаційного оцінювання або дорівнюють такому строку, суддя зобов’язаний у п’ятиденний термін (5 робочих днів) після виходу на роботу звернутись до ВККСУ з письмовою заявою для встановлення строків проведення щодо нього кваліфікаційного оцінювання.
 
За результатами первинного кваліфікаційного оцінювання суддів апеляційних судів Київського регіону встановлено, що для проходження оцінювання чи його етапів не з’явилось 23 судді, з них:
 
- 8 суддів у зв’язку з перебуванням у відпустці, зокрема 7 суддів у зв’язку з перебуванням у відпустці для догляду за дитиною;
- 15 суддів у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю (з них 3 суддів лише під час співбесіди).
 
Таким чином на адресу ВККСУ надійшло 13 заяв суддів, які не з’явились для проходження оцінювання чи його етапів з поважних причин, щодо встановлення строків проведення їх первинного кваліфікаційного оцінювання.
 
Окрім того, так як за наявності обґрунтованої необхідності під час співбесіди може бути оголошено перерву, у зв’язку із закінченням додаткової перевірки даних суддівських досьє судді Київського апеляційного господарського суду Мартюк Антоніни Іванівни та суддів Апеляційного суду міста Києва Гаращенка Дмитра Руслановича, Глиняного Віктора Петровича 15 червня 2016 року ВККСУ також прийнято рішення про встановлення строків проведення співбесіди та включення їх до відповідного списку суддів.
 
Зауважимо, рішенням ВККСУ від 15 червня 2016 року також затверджено:
 
- список суддів, які проходитимуть оцінювання;
- графік проведення первинного кваліфікаційного оцінювання;
- перелік завдань для проведення анонімного письмового тестування.